♥♥Holding Hands♥♥

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 5

weekend with love

hari jumaat mmg tido agak lambat,pukul 5 pagi mcm tu..ney sume gara2 berIM dgn En.Mislan Nenin,terima kat awak kerana menahan mata saya dr tido. siapa mamat ney? lecturer aku di unitar,setelah dh berminggu tidak ada di unitar so dier merindui dri ku ini.. haha! okies bukan pasal dier kte nak cerita tetapi cerita weekend ku bersama tersyg..

4/12/2010: tiba2 phone berbunyi,kring..kring..(gyler old school h/p bunyi mcm ney) terpampang la nama kalida dean?apa dier nak pg2 ney padahal dh tghary,rasa mcm pg je dier call dgn kelat2 mata nak bukak. dier pon tiba2 melantangkan suara yg dier dh nak sampai umah aku?! WTshirt aku pon teroff kan phone capai mana yg ptt menuju ke toilet,uwaa lambat suda..
dlm hati sempat ke x nak siap ney.. plus dgn x decide lg nak pakai baju apa,kasut apa,beg apa and apa apa yg ptt la.. haha!
ternyata mereka sampai mmg aku x siap lagi..(sorry lambat)

setelah 30 minit menyiap kan dri,kami bertiga menuju ke MID VALLEY,okies di sini aku nak bgtau jgn sesekali pegi MID VALLEY pada weekend days,NO PARKING duhhh!
goshy memang pening nak cari parking,pusing berkali2 tanpa di beri belas kasihan langsung. sian dyla kene bwk manual(kami tiada kete oto).
last2 ke garden la jwb nyew nak parking kan..(MID VALLEY buat la parking lot byk ckit)

berjalan sakan sana sini,situ,sinun sume kami pergi..jelajah pelusuk di setiap sudut the garden hingga la ke midvalley..
*gambar malas upload di sini sila ke FB ye,sekian*

thanks to my girls kalida dean and adilah.. at last dpt gak kan lepak bertiga if x dila paling akan sensitive sgt x dpt join. merajuk bukan main. so sweet memory and hope we can hangout again next time.


:)

Thursday, November 25

lenyap

oke entry kali ney amat sedih utk aku.. :(
semalam ternyata hari2 terakhir aku bersama si dia yg aku syg,selalu bersama aku di kala ssh sedih. dier juga la yg mengesat air mata ini di kala mengalir tanpa henti.. pegi mana2 pon mesti selalu di samping aku tapi pada hari ni aku harus terus kan hidup tanpa si dia di sisi.. ssh auww!

pagi ney juga tido ku terganggu kerana tanpa hadir si dia di sisi,mau menangis juga tapi di tahan kerana sy suda besa maa.di tahan2 sampai dh x mampu dh tahan terpaksa di luah kan juga isi hati ni.. selama ney si dia la tempat aku meluah kan semua rasa dari aku kecik sampai la dh besar gedabak ney.

apa yg sudah lenyap? soalan tu mcm gempak gyler vavi kan tapi mmg gempak pon,lenyap suda la bantal busuk ku yg selama 20 thn aku menjaga nyew dari tiada bau sampai la ada bau yg agak menambat hati kerdil aku ney..
koyak macam mana pon kamu aku tetap jahit sikit demi sikit tetapi kali ney kamu koyak agak besar dh amat lebar sampai aku sendiri tidak mampu utk menjahitnye jadi dgn keputusan rasmi aku ney aku membiar kan si dia bersemadi dgn aman.
*ayat nak sedih jea*

sarung bantal tu aku simpan je di atas katil ney tanpa rasa nak membuang nyew. sayang seribu kali sayang utk membuang nyew kerana si dia peneman aku sentiasa.
biar la dier di sisi aku sehingga aku rela utk membuang nyew walaupon tido aku terganggu kerana si dia..

uwaa~
macam mana x dpt tido mcm dlu? byk persoalan di dalam minda aku tetapi jawapan tu sume ada pada diri aku sendri.. keluarga hanya memberi gelakan kerana suda tiba aku hidup tanpa si dia tapi aku x rela lagi tunggu la dlm 2 3 thn lagi.
kuang2..

bye..
mencoba utk melelapkan mata ini seketika

Monday, November 22

skype

hehee,aku br buat skype.. ketinggalan zaman? ada aku kisah ka benda tu dah lama atau baru..
benda tu baru aku buat so baru utk aku dan lama utk korunk..
lalaaa
agak kelam kabut tapi lama2 oke la kot..




bye

Sunday, November 14

mereka culik saya


mereka la yg culik saya semalam..heheee
thanks ida bwk jalan2 and to her driver ujen thanks kau memag macam haram perangai..
buat aku gelak sampai pecah usus..
malam td juga saya makan agak byk oke sbb gelak lapa gelak lapa so jgn salah kan saya kalu saya asyik makan ikut gelak koruk ye.

happy sgt2 so harap2 dapat culik saya lagi malam2 berikut nyew.




location: downtown cheras dan ABC cp dan damai

Saturday, November 13

i need sweet escape



i need sweet escape baby..too bored staying at home for this one month without doing nothing..
romeo take me somewhere can be alone with u.
i dont know what to do now like a stupid girl waiting for guardian angel to save her..
please take me far far away.



final semester with love


business plan project presentation on 10th November 2010,nervous of course..
macam2 perasaan ada dalam diri ni masa nak present but it goes well when we have team work.
i have 5 group members include me which is haziq and epi our hero and my heroin nana and lyna..
susah nak gambar kan macam mana takut nyew kitorang nak lepas kan apa yg kitorang simpan selama nak settle kan benda alah ney yg agak lama kitorang nak siapkan dgn byk dugaan dan juga masalah yg dtg utk siapkan business plan ney hanya TUHAN je yg tau.
mengamuk,mara,touching semua ada la tapi berkat kesabaran kitorang,benda ney berjalan dgn lancar jugak.
bergaduh tu memang x payah nak ckp la kan memang tiap2 hari.hehee
nak buat macam mana masing2 nak perfect utk final this year so gaduh2 la kan.
tak cukup tido? MEMANG PON..lalaa
buat BP ney macam jaga anak yg berjaga tengah malam..
tunggang terbalik,tertonggeng sume ada.
lepas ney mesti rindu gyler nak gurau2 dgn korunk,kutuk2 org,gosip sana sini.
syg korunk memang gyler babi kalu bole nak lebih dr babi.

to U my beloved lecturer,friend and so called scandal MR.CHIEW BOON TIAN thanks for what u had done to me and my group members. i think without ur help we all can finish our business plan.
thanks for giving my spirit and support and i really appreciate it. im happy get to know u at the first place and friend forever oke. dont ever forget me and i wont forget u even though i succeed one day.
i pray for ur happiness and successful in life..cpt2 dpt baby oke!
i want to see u become daddy and i want to be aunty to ur child.
too many about u i want to write but its oke half of it let me keep it in my heart so this should be enough rite.
gonna miss ur smile,laugh,stupid joke and everything about u lol.

to kelana putri apartment A308 thanks bagi menginap selama 4 hari and halal kan segala makan dan juga minum and thanks for the sweet memory and teman mandi swimming pool.hehee
(nak nngs ney sambil taip)
nana,ika,manja,is and ezhar thanks sgt2 sbb ceria kan hari2 ku dgn gelak tawa kamu itu.
walau x rapat sgt dgn manja,is and ezhar tapi korunk best2 seriously memang bole masuk kepala segala and and insyaallah kalu ada rezeki kita lepask sama lagi oke walaupon halida dh x blaja di unitar lagi.
korunk sgt2 best seriously mmg best sgt2 x tau la mcm mana hidup kalu x dgr gelak tawa korunk kan mesti sunyi gyler babi hidup ney.
thanks a lot yg my darla's
to ezhar: x payah nak malu2 lagi ye lepas ney..nak naik kete tu lagi and berhimpit kat blakang dgn korunk!
rindu neyyy!


delisha inn budget hotel our business plan,u made the all sweet memories between me and my group members.i wont forget u oke.
bak kata lyna"aku nak bagi nama anak aku delisha"
hahaa

shit happen

anniversary? nothing much can i say but i hate u number 13.
today my anniversary but u left me without any sweet little thing.
7 months am with u but this few months back am all alone.
i have u u but it just ur shadow not the real u,i tried too hard to make u happy but then what u gave to me it just a piece of shit.

love? miss? yes i do love miss and all stuff towards u but it just at my part.
u? what do u feel to me is it love? hate? miss? or something else that i even dont know.
please make my day even just for once sayang and i will promise u that will be the best day ever.
miss all those sweet,cheeky,lovely moments with u.
am too miss u here,need u all the time.

give me some break so i can take a deep breath so we can fight again and again non stop.
when i want to get over it,u're the one started again the stupid conversation.
i know am a big girl now but sometimes big girl need someone to depend on and my shelter its u.
try to understand me. if i can follow what u want me to do why not u also do the same thing.






--------> happy 7months anniversary to u dear boyfriend





Sunday, November 7

stressout

oke short gyler entry kali ney just nak bagitau and reminder for myself yang hotel final project just around the corner. OMG..
prepare? of course NOT and rasa x nak buat bole x sbb dh rasa butterfly berterbangan dlm perut yang tunggu nak kuar melayang2 di udara je rasa.

oke bye.

Monday, October 18

I need a new baby

hehee..
entry kali ney bukan pasal baby yg baby menangis yg kene menyusukan tu oke. ni baby yg menggunakan duit utk beli,reload topup tiap2 hari dan call text-ing org. phone yg aku pakai skunk ney mmg la ada dua tapi satu tu memang cikai habis la,bluetooth x ada,infrared pon x ada apa lagi 3G..hahaa sakai habis la and phone lagi satu tu iphone,mcm gempak kan bunyi dier iphone. memang iphone,touch screen bagai tapi made in china. macam mana tu nak guna dgn game bahasa 1 malaysia aku memang haram satu pon x paham. so decide nak new baby yg ada mms,Bluetooth,3G,lagu2 so aku x bosan kalu balik naik public transport kankan.. please~

dalam kepala ney memang ada wishlist la kan nak new baby yg mana so dapat atau x je la.. hahaa



1. blacberry curve 3G

2. nokia c3 (pink)


3. X5 (purple)


4. nokia N97 mini



nak sume this new baby ney bole.. please please please
>.<

Sunday, October 17

how are u??

how are u??
everyday,once i woke up i always received this kind of text.. hehee
to all my friends who keep asking me the same question,im fine and thanks bcoz u all concern about me. i know lately im kinda sensitive and emotional but now i trying to be cool and having fun in my life even though i have a lot of problems in my shoulder but its oke. Allah always be beside me and give me strength to help me in happy or sad.
so dun worry,im fine here..

and to hasbullah no need to be worry about me bcoz im oke and im fine and also thank u keep text-ing me even once a week. hahaaa
i appreciate that even though im not replied. if u need to be alone same with me..

adios~

Friday, October 15

13 october 2010

already to days i deactivated my facebook account. why im doing this i also dont have any reason or i have but its a personal thing. im kinda like fucking addicted with this social networking so i decided to deactivated but at first place i was crazy dont know what to do but i have to be patient to get thru all this. patient is my key word or magic word for now but i have my limit la kan. HAHAA

sometimes im a bit jealousy when he started to add this girl that girl but i bear in mind it just social networking and they have their own rite to add people who they want but izit a rule that a guy must add a girl and a girl must add a guy? isn't that bullshit!
i know fb it just a social networking but u must have a limit la boy to add a girl and please think my feeling if u were in my shoes and i bet u will feel the same think kan.
if i cant do why u cant do the same thing? i try to understand u but u still hurt me.

just give me some times to recover from this pain and u also can do the same way as long as u know i still love u,need u and u're important to me.



P/s : i miss u and i want to be PAMPERED by YOU.





Thursday, October 14

to: my sayang



I sayang u,sangat sayang u. beberapa hari ni kita asyik gado je kan tapi i nak u tau,i sayang u..
x pernah terlintas dalam fikiran i utk jauh dari u jika benda itu betul2 berlaku biar la i menyintai u dari juah. kerana cinta u dalam hati i makin mendalam. jika u tidak memerlukan i lagi,bagi i menyintai u dan itu saja i yg perlukan dalam hidup i. i di sini sentiasa mendoakan kesejahteraan u dan juga u menemui jodoh yg lebih baik utk u.biar la hubungan kita menjadi sesuatu kenangan yg manis dalam hidup i juga u kerana kehadiran u dalam hidup ini telah membawa kebahagian yg tak terhingga utk i.terima kasih kerana pernah menyintai diri ini.maaf kan jika i pernah melukakan hati u kerana diri i masih tidak sempurna. terima kasih kerana pernah menemani diri i di saat i memerlukan peneman di kala sunyi atau pon gembira.

*Terima kasih di atas cinta,sayang dan juga keikhlasan yg pernah u beri utk i. lelaki yg pernah membuat diri i tersenyum,bahagia dan juga perasaan cinta akan sentiasa mekar dalam hati ini walau pada hakikatnya i tidak dpt memiliki cintanya. biar la i menyintai u dari jauh

I LOVE YOU


Happy Anniversary my dear Muhammad Hasbullah bin Rosdi. Dah 6 bulan i dgn u,wpon ada ups and down tapi i x penah nak tinggal kan u atau terfikir nak meninggalkan u. I sayang u dan benda tu tiada penipuan atau palsu. U tau mcm mana i jauh dari u, i still call and text u sometimes u mcm x suka kan. past 3 months kita asyik gado and gago non stop,kadang2 benda benda ney buat i tertekan tapi sedikit penyesalan tiada dlm kotak fikiran utk u dan perhubungan ney. I just nak kita mcm dlu,hari2 i dgn u,hari2 kita kuar bersama spend time sampai malam. I rindu tu sume sayang,i miss lots of thing about u. I need u all the time,ur attention,ur smile,ur hugging and kissing at my forehead. Missing that sayang! seriously i do.

I just nak kita lupakan argument kita and open new chapter in our relationship. Tu je yg i minx dekat u..I try to find myself and change the bad thing to good thing and also try to understand u but guide me. If u keep far away from me, i cant make it. Always be my side and hold my hand,bring me anywhere u want but don't leave me. I'm scare of losing u.

Im sorry for what i had done to u if its painful but i don't mean it. I have my own reason and i don't want to hurt u or think bad at me. Again sayang im so so sorry.
forgive me..
i just need U,ur LOVE and ur APOLOGY.. thas all i want rite now.

Friday, October 8

im sorry

I'm sorry i lied to you but what i did i have my own reason. i x nak beban kan u dgn masalah2 i plus masalah u pon memang byk berganda.. so what i did i have to let it out to someone else which is my friend and i know last night u called me two times and its waiting rite. i called u back and u ask me 'on call dgn siapa and i ckp 'on call dgn nana padahal i on call dgn apiz. i tau u jealous but i didn't mean to do that. i'm so sorry sayang and i promise no second time and i will promise u that.



*i'm sorry from bottom of my heart*

Monday, October 4

relationship

KEEP HOLDING ON???

kalu u rasa dgn kehadiran i dalam hati u or hidup u just menyusah kan,i paham. lagi pon kita dh jarang nak berjumpa sama2 kan. i tau u dh x bole mcm dlu dgn bersebab and i paham sgt paham. macam mana pon u jauh dari i mmg i x bole nak buat benda yg sama kecuali terpaksa..

if u rasa hubungan kita x bole pergi jauh x perlu utk hold apa2,i rela kan u pegi utk mengejar kebahagian yg baru tanpa i di sisi. apa yg i buat ni hanya nak melihat org yg i syg tu bahagia. tu saja. i x nak u dgn i kerana terpaksa kerana cukup selama kita bersama u dh buat i bahagia wpon sekejap. tu dh cukup utk i simpan utk di jadikan kenangan jika kita bersedia utk membuat haluan masing2.

mmg sakit utk i dan i tau sakit juga utk u kan sayang tapi sampai bila..salah seorang kene mengalah demi kebaikan.
x semesti nyew u lepaskan i,u seorang yg jahat.. tak! tak sama sekali.. u are the best person i ever had.. membiar kan u utk membuat haluan u mmg agak ssh utk i sekarang tp lama2 i dh biasa begitu juga dgn u kan.

so i nak u buat keputusan yg terbaik utk kita berdua. selama i dgn u tak penah i menyimpan dendam pada u,tak ada sikit pon and u sendri tau mcm mana i syg u kan. syg yg akan sentiasa terpahat di hati i.

Sunday, September 26

To aqilah

Aqilah firstly halida nak ucap kan thanks sebab invited halida tapi the sadness part is halida x dpt dtg open house qilah.wpon hati ni mmg nak sgt pegi,nak jupe qilah apa sume.sorry sgt2 dari hujung kaki ke hujung kepala.halida kene jaga kakak halida yg dh seminggu accident so memang rushing sana sini.plus mmg x ada transport nak pegi.

insyaallah kalu ada rezeki kita akan jumpa jugak.
im so sorry again my dear bestie.

*hugs and kisses from me to u*

Thursday, September 23

:(

aku sedih,ya aku sedih..aku sedih apa yg berlaku terhadap aku dan hubungan aku dengan si dia yg aku cintai.hubungan yg tiada nama,hubungan yg tergantung tanpa apa-apa untuk aku nyatakan dan hubungan yg ku sendiri tidak tahu ada penghujung tau berhenti di tengah2.aku cuba untuk mempertahankan hubungan yang hampir 6bln tetapi apa yg aku rasakan adalah pengakhiran sesebuah hubungan.

dua bulan yg lalu hampir tiap2 malam aku menangis kerana si dia.aku bodoh mungkin kerana mengalirkan air mata yg blom tentu si dia yg akan menjadi suami aku nanti tetapi dalam hati aku ini hanya menyayangi si dia.sebanyak air mata aku keluarkan tidak pernah aku rasa menyesal.sayang aku padanya tidak pernah pudar tetapi makin mendalam.

aku merindui mu,itu yg aku ucapkan hampir setiap hari di dalam hati ku.adakah rindu aku berbalas jika aku menyatakan pada mu?tidak,si dia hanya mendiamkan diri tanpa sebarang jawapan yg aku ingin dengari.sejauh mana pon si dia pergi tidak pernah aku melupakannya..sedekat si dia berada dgn ku,aku masih merasakan perasaan itu di dalam hatiku.

aku menyayangi mu,itu juga aku melafazkan hampir setiap kali aku mengakhiri perbualan dan tidak juga di sambut.aku hanya mendiamkan diri hanya untuk menahan perasaan sedih ku ini.tuhan saja yg tau aku menyayangi mu lebih dari diri ku sendri,,memerlukan mu adalah rencah yg selalu aku inginkan dlm masakan mu,sebagai mana masakan memerlukan garam dan gula sebegitu juga aku memerlukan mu di dalam hidup ku.

KINI: aku tidak tahu apakah perasaan mu masih sama terhadap ku atau perasaan mu sudah berubah mengikut peredaran masa?yang pasti diri ku dan hati ku adalah milik mu.tidak pernah aku ingin mencari cinta lain yg lebih segala-galanya dari kamu kerana mengenali mu adalah saat yang terindah pernah terjadi dalam hidup ku.biar pon masa berubah peredarannya tetapi cinta,sayang dan kasih ku tidak pernah sedikit pon untuk berubah.

berilah aku kepastian dan kejujuran dalam perhubungan ini.tiada lagi kesabaran yg ada dlm diri ku untuk aku tunjukkan..cukup selama ini aku mengaburi mata2 orang bila bertanyakan tentang kamu pada ku.aku hanya memberi jawapan yg hanya membuat aku sakit hanya untuk mempertahankan kamu.
sekarang tunjukakn aku kepastian agar aku tidak hanyut dalam ombak cintamu,berilah aku kejujuran jika hubunagn ini tiada berpenghujung..aku redha dgn ketentuanNYA dan juga keputusan mu.jika keputusan itu terbaik untuk mu,itu juga tebaik untuk ku.melepaskan mu untuk melihat kamu bahagia,aku ikhlas dan redha.tiada penyesalan akan ku rasakan dalam hidupku selama aku mengenali mu.


*kekasih hati yang tidak ada pengganti iaitu Hasbullah Rosdi*


Sunday, September 5

i miss u sayang


i miss u here sayang and i rasa kita dah makin jauh sgt.u jarang jupe i,text i and call pon jarang2..i tau u ada masalah but its not the reason yg u kene jauh dari i kan.i tau hati u x kan berubah utk i,i tau u sayang i tapi i nak kan perhatian dari u.i try to be the best for u sayang.i know sometimes kita gado benda yg kecik2 tapi x penah sikit pon i terfikir nak jauh dari u.i perlukan semangat u and i nak u ada di samping i tiap2 hari.bila u ada at least i bole jadi kuat utk tempuh masalah yg i hadapi sekarang.i rindu,perlukan u and sayang kan u..

Saturday, September 4

realiti bukan fantasi

3 september yg amat mengempar kan seluruh bilik ku apabila tiba2 dtg nyew seekor ular yg merilex kan diri belaiu di tepi kerusi.
utk bercerita panjang lebar memang malas la kan so di pendekkan cerita ular tu sesat la kot(sedap kan hati sendiri).yg menjadi hero pada masa tu ada la hafiz,pengembala ular plak so x la dier takut berbanding dgn abg aku yg asyik tanya mcm2 soalan bodo.sengal!buat2 berani plak ko kan.
bapak aku plak yg bajet2 berani asyik nak takut kan aku plak mmg kene ayat2 pedas la kan,tunggu raya minx maaf terlanjuran kata tu ye..HAHAAA
dgn mak yg memang dh sedia takut + geli memang x kan jejak utk tgk ular yg kecik kurus tp panjang tu.
hafiz ckp ular tu mungkin sesat atau mencari tempat untuk salin kulit sbb kulit dier lembut yg teramat sgt.siap mandi kan guna hand wash lagi tau,hahaa..seblm tu kene sembur dgn penyembur nyamuk,mmg kecian la kan sbb ular kene sempur dgn penyembur nyamuk nasib baik x mati kalu x kat mana nak kene tempah kubur lagi,batu nisan lagi..oke tu melampau.
last2 hafiz dah decide nak bwk balik jaga ular tu dan bg kwn dgn ular dier yg bernama bella.
so tu je la setakat ney cerita ku,geli2 tu masih ada lagi oke wpon ular tu dh x ada,dgn riuh tiggi suasana pada hari tu.
gambar x ada sbb memang x kan amik la!geli gyler..hahaa

Sunday, June 20

tayar pancit

17 jun adalah tarikh keramat yg aku pernh lalui iaitu HAMPIR-HAMPIR NAK ACCIDENT oke.
takut yg amat sgt nasib baik peluk HERO ku kuat-kuat sekuat hati sbb nak elak kan dr jatuh.
u are my HERO HASBULLAH ROSDI..
hahaaa.
x la hero mana pon,muka dier cuak gak la kan..
but its oke,sume selamat and nyawa pon x melayang bagai kan mati katak.
so dlm tunggu mmb dier dtg kitorang lepak-lepak la di jalan moto tepi highway PETALING JAYA..
so nice the view!NOT!
lalaaa
lama kot nak tunggu mmb dier sampai sampai bole amik-amik gambar lagi kan macam x penah
nampak lorong moto.sambil-sambil bercerita tentang kenangan-kenangan bersama selama
dua tahun berkenal-kenalan..
SO SWEET! *love everywhere*
and and he says something i wont forget just me and myself know it.
at least i had great day la sayang with u walaupon masalah dtg menimpa2 kan.
first2 kete u buat masalah and moto u plak in the sama day..
bukan salah u pon but dugaan dtg kat u and i always be with u..x kan biar kan u sorang-sorang.
so ney je buat masa ney..
bye!

location: lorong moto tepi highway PJ




Saturday, May 29

result..result..result

ALHAMDULILLAH result sume okey and x ada apa2 yg failed dan perlu di repeat..
INSYAALLAH tahun depan diploma habis and degree here i come but i have to discuss with my parents first.

thanks to my sayang ajar kan i account and i x failed that subject. x sia2 kan i x tido semalaman nak blaja account punya pasal.

Wednesday, May 19

view this link please




grab youth'10 concert pass for free,firstly jut click this link and follow the instructions

a gift from my sayang ♥


to my sayang,

u thanks tau selama kita bersama ney u byk buat i happy x penah pon nak gado besa2 kalu ada pon kita settle kan elok2 kan kan.. hari ni u bwk lunch kat umah i sbb i x bole kuar,ye la dh kuar dgn u berhari2 kot agak2 la kan nak kuar selalu pon x bole gak. rindu plak abah kat i ank dier asyik uar je.. di sebab kan i x bole kuar u bwk i lunch so kita lunch date di umah cheras kita ney walaupon x seberapa besa tp bole la nak menampung u yg agak gedang skunk kan..hehee
menu lunch for today:
2ekor ayam golek fresh dr pantai dlm,two thumbs up
nasi berbungkus2 x kira plak bape,mcm perli beli byk2
air homemade je,membazir beli kat luar

and and and u buat surprise utk i,tiba2 i toleh blakang ada bunga..red roses as usual my fev flower. 3 kuntum so which means I ♥ U,wahhh~ mcm nak cair meleleh2 masa tu tp nasib baik dpt control2 kan and u cium dahi i and and benda tu sungguh bermakna dr diamond ring tau..hahaa
u know how to tackle my heart thats why i love u more day by day..
also wanna thanks to u for bring me to a new life full of happiness ♥
and and and the big teddy also i wanna say thankies u beli kan i masa anniversary kita,terkejut la sbb gedabak beso nye,nk bwk keluar kete pon kete senget benget kan. kalu u nyanyi lagu akim inilah cinta lagi lagi la i cair bagai kan ice cream letak di tengah panas..hahaa

apa2 pon i nak u tau,u are not my first love but i hope u are the last in my heart,pray that our relationship will last forever..


I ♥ U mohammad hasbullah bin ahmad rosdi













Tuesday, May 18

waste my money




MOOD FOR THIS MONTH: currently in shopping online mood and no reason for that..
yeehaaa~

13 mei 2010: i bought 2 tops from under69.blogspot.com
17 mei 2010: i bought 1 olivia librarian jacket from oldblossombox.blogspot.com
and for today 18 mei 2010 i ordered 1 red top from under69.blogspot.com

i dont know i cant go far from u shopping word..
hahaaa


Sunday, May 16

1 month 1 day

thanks 4 everything syg,the big teddy,dinner at pavillion and so on..
hope our relation last forever.
happy one month one day anniversarry.

Thursday, May 13

one month

at PD with my love one,time ney tgh malu2

SAYANG hari ni dah sebulan relationship kita and and and i was so happy sgt2. at last u dgn i bersama jugak setelah sikian lama u tunggu i kan.. lama kowt u tunggu i kan syg,almost 2years coming this 18th mei,x apa u already had me in ur life and u ikat i ketat2 okey supaya i x pergi jauh. i nak u tau,u bukan yg pertama tapi mungkin u yg terakhir. i dah x nak kenal mana2 lelaki lepas ney sbb i dah ada u,u dah cukup sempurna utk i act terlebih sempurna. pengorbanan u selama ney memang i x bole nak balas dengan wang ringgit tetapi i cuma bole balas dgn kasih sayang i yg ikhlas terhadap u,tu saja yg i mampu utk bg kat u. i tau benda tu x seberapa tapi ia adalah sesuatu rasa yg ikhlas i bg kat u. u dpt rasa x? heee..
syg no one can be like u bcoz u are too special for me.. syg u sgt2 sampai i x tau macam mana nak express kan dan syg i kat u sebesar lautan api.. chewah~
love u so muchie much my hasbullah rosdi..

HAPPY ONE MONTH ANNIVERSARY SAYANG





Monday, May 10

meroyan

tiba2 tittle meroyan kan. hahaa~ cuti sem dh bermula rabu lepas lagi so aku pon x ada idea nak pegi mana,buat apa cuti2 ney. duduk rumah sendri mmg la macam org2 ckp rumah ku syurga ku tapi kalu dah duduk rumah x buat apa2 dah jadi rumah ku pening kepala ku la kan. sbb tu aku meroyan ney x dpt pegi genting dgn mmb2 skola aku. haish~ jgn tanya kenapa dan sbb apa,alasan satu jew abah tersyg x bg.. apa aku nak buat kat rumah ney oi sebulan lebih tu,nak keje mmg x la kan sebulan jew kot org yg nak amik keje pon fikir sekali jew nak amik kew x. dgn syg aku x ada di kl dgn kete abah masuk hospital. macam2 la time cuti ney,bosan tahap gapan dewa 19. nak buat macam mana kan,nama pon cuti so apalagi buang masa kan dri aku dgn makan tido routine seharian. hgn complain naik sem baru badan macam bakul,sana sini lemak berciciran.

Wednesday, May 5

MERDEKA

kali pertama dalam hidup aku kot utk sem aku aku pulun habis habisan utk nak dpt kan result yg baik..hehee and dlm kali pertama juga aku kehilangan kwn yg paling rapat dgn aku di unitar and am i gonna see u again after this ma friend? i dont think so la kan.. he go away for me now and maybe forever but life kan,ada ups and down so i so thankful yg Allah masih di sisi aku saat aku perlukan,parents aku esp mak yg selalu dgr keluhan hati ney,ma friend nana and lyna dont betrayed our 2years friendship okey and lastly ma man hasbullah,thanks dear selalu ada utk i di saat i perlukan u.
okey tiba2 macam x ada kene mengena dlm entry MERDEKA ney kan,hahaa,lantak a blog aku..sebenarnya nak bagitahu yg kau dah habis menduduki final exam for this sem and i feel relief sgt2 tau sampai x terkata abc..teheee.. so starting from now until jun im merdeka with assignment and clases,cuti la yaww..mood holiday dah sampai,naik mas kargo,xpayah nak suruh terus dtg tapi kemanakah mau pergi?still pk2 and terus pk2 atau keje part time? wohooo keje?i dont think so,cuti2 ney kene chillex la bukan keje apa2 perkembangan akan sy update lagi.. chow dlu for now,ganti tido yg dh beberapa hari x cukup tido gara2 mentelaah buku bukuan. chow friend~

Wednesday, April 28

spending time

spending time with my love ones,which is my family and my hasbullah rosdi. makan2 and brbual2 sambil abah gelak2.. abah u so funny okey and today i felt like im so bonding with u. miss ur laugh tau. dan2 jumpa dgn anak arwah paksu yg ikutkan dh lama sgt x jupe..
location: pizza hut kota damansara
tunggu2 mangsa utk di peluk cium mmg lama amat okey,mcm nak basah pungkuk ney tau x.. lambat nyew bukan main kan.
half and hour tunggu dgn perut dh bergendng gendut.. akhirnyew dgn bertudung beliau samapi bersama 2 bodyguard..
so we makan2 plus gelak2.. my love ones makan x hingat punya kan syg,x coverline langsung..hahaa x apa makanan free so apalagi pelahap la kan.
2nd location: hantar mereka2 pulang ke skola la kan,x kan nak bawak lari pulak..
miss u syahira..
3nd location: umah alang la kan,siapa x kenal umah dh jadi line panas utk lepak melepak..
lama siot dok umah alang. naik berkurap bontot2 tau.

and2 otw mau pulang,my syg hanta i nampak ada ada ada box white colour la..hehee
and and and tadaaa cute cupcakes from cupcakes chic..
sumpah cute2 tau,yg penting ada colour pink..yeay,thanks syg for the cuppy.

this is not the real pic okey,download suda.
hehee

ini juga bukan pic yg real.
hehee

also thanks belanja happy meal yg dah agak bertahun x makan kan,sbb x ada geng,so so i found u yg jugak suda menjadi kuat makan seperti saya. I LIKE IT tau,biar gemok sama2 k.

lastly i want to say i love my family and i love U.



Thursday, March 11

makan makanan

10 mac 2010 for the 1st time ever i had lunch with my friends, mira armisya and mas ayu. we had so much fun and we talking and laughing,eating and laughing again plus gossip-ing okey.
of course the best part is gossip-ing. i can share my stories to them maybe i trust them as my sister. sister kew? beza setahun jew k,x dew bwk perubahan pown..
lalalala
our location at kelana mall noodle station.. best2, pelayan dier hensem.
hahaaa
mira orders: pink guava sorbet yg x berapa nak pink sgt sampai tanya kt akak tu berkali-kali,wantan mee if im not mistaken and ada benda kecik2 goreng.mmg x minat nak amik tahu apa nama nyew k.
ayu orders: peach apa ntah tapi gelas dier bapak besa n tinggi and kuey teow goreng
me orders: vanilla ice blended mmg tip top toe and xtra spicy kuet teow goreng.
alhamdulillah sgt kenyang2.


p/s: ney yg kali pertama kitorg luch sesama wpon b4 this dorang buat appoinment dgn i tp i buzy. sorry my lalings. anyways agak kemalasan nak upload ic so just view kat FB okey.

TERIMA KASIH

abah: thanxz 4 the PUMA beg ya,bronze metalic chocolate,cmne kaler dier tu,pk2 la sendiri mmg x rajin nak expain kaler dier macam mana.
next month nak kasut PUMA bole x?
yg x dpt abah fulfill kan sebab kedai tu bodo kan x ada saiz 6.
mummy: termakan jugak kan pujuk rayu anak mu ni,thanxz mummy belikan white kemeja wpown baju dah brtimbun-timbun kat closet tunggu nak runtuh jew tu.
thanxz ya,hugging mummy.
hasbullah: u mmg nak kene cepuk kan,tanya i lain tapi beli nyew lain,adoiyaiii..
nasib baik i ney baik hati malaz nak mara2.. chewahh~
thanxz gak kat u pada hari yg sama u my dad n mummy beli kan i beg n baju,u pown bagi i short dress. wpown u taw i mmg kaki byk scare ney.
nice dress,but its not a floral printed okey..
u need to learn more ler..
nice n fit to me but i akan potong bg pndek ckit..
hahahaha.


p/s: i love u daddy,mummy n U..

Wednesday, March 10

gatalness

tak tau macam mana nak mula kan tapi memang aku geram dapat gatal2 lepas balik dr PD.
WTF dow,bapak byk k,tapi yg aku pelik tgn kanan jew.
cacat suda tgn aku,x dpt nak pakai seksi maxi lagi. uwaaa~ dh letak macam2 krim dah,berbtol2 dh habis tapi x dew gak effect dier.. adakah ini tanda2 suruh aku menutup auart?

no..no..no..
x sedia lagi la,x baik fake tutup litup hanya tgn cacat.. tangan sembuh la cpt,dh geli nak tgk tgn ney macam ney. x lalu dh nak letak krim panas tiap2 hari.. seksa weii
garu2 dh macam serupa itu monket daa. dh la bertuar kaler jadi itam.
mak ai,nak cter pown gyler apa lagi kalu org yg baca..
x dpt la nak imagine kan..
please~
abah nak buat laser ilang kan parut..

Saturday, March 6

status



im officially SINGLE but still NOT AVAILABLE
am i still waiting for HIM,i don't have the answer but i believe in faith.


Monday, February 8

i want this shoes and begs



can or not i want this beg and shoes for valentine's day present..
the beg so lovely and the shoes so gorgeous..
hurmmm..
i want this stuff so badly..
please~
its from charles and keith new summer and spring collection..
OMG,i really2 pray i can have this beg and shoes.

Sunday, February 7

happy burfday mummy

tiba2 macam kerap pulak aku mengupdate-ing blog ney kan.. hahaa,pinjam lappy member ler leh la citer,kalu x memang haram J la nak update blog kan.
nak pinjam lappy abah tersyg,sgt2 tahi idung masam manis betul.

today burfday my mommy yg ke 52 tahun..
I want said happy birthday mummy,hope for long life and good fortune,
sorry because not able to give u present only speech able halida give it.
i hope u undergoing life blissfully beside husband and ur beloved children. we always pray for u mummy.

this my burfday girl..
hehee,love u unlimited Norhajar Ahmad.
tq for the love that u gave to me n my siblings.
u are my special ones,no one can replace ur place in our heart(kalu abah nak kawin lain la kan)

Saturday, February 6

im sorry

i do love you,
i do miss you,
i want to hangout with u so badly,
i miss everything about u.
but im sorry,i have to think wisely are u the one that i want to spend my whole life.
give me more times to think about it.
if u the one for me,i wont be regrets.
and about the case,i cant forget it.
it keeps bother me everyday,i dont know why..
i want to let it go,but im sorry again i cant.


Friday, February 5

what happen to me today

okey di sebabkan semalam tido lambat,dok on9 sampai pukul bape pagi pown aku x taw pagi tadi bangun2 mata dah rabak.
pagi2 dah mengeluar kan ayat2 yang x diingini..
hurmmm...
abah pulak dok sdap tido samapi lupa nak hanta anak ke kolej kesayangan..
mentang2 la ujan kan,tido pown melayang2.
tengok2 jam dah lambat weii,kelas start pukul 8.30 pagi tapi 7.30 pagi dok terhegeh2 kat dlm bilik lagi
aiyakkk!
memang aku lambat la ney..
nak kene redah jem ney,memang haram jadah la nama nyew..
thanxz too abah bawak kete macam F1 walaupown kete honda jew..
kuang..kuang..kuang

9.00 a.m : berlari-lari anak kew kelas HUMAN RESOURCE,serious wei 1st time lambat,buat muka x bersalah masuk kelas..nasib baik x kene sound kalu x mau x terkincit aku kan. thanxz madam ainul

9.30 a.m
: break for breakfast,sume pelahap dol..masing2 kebulur cam x makan seminggu


10.00 a.m : sambung kelas bailk sampai 11.00.. habis awal,bagus2..

lepas tu dok lepak2 macam beruk kat depan uncle bob sambil cuci mata,nice view dol..
hahaa..
ikutkan hati suci dan debu ney memang malas nak masuk kelas ACCOUNT MANAGEMENT,walaupown makcikk sendiri yg ajar okey..

12.00 p.m : memulakan sesi pembelajaran yang agak blur,wei x paham sepatah haram pown.. apa yg ko membebel kat dpn memang x masuk otak okey.terus frozen otak aku..
last2 bagi dgn suka hati dier bagi keje,mak aii ingat kitorang accountant kew..ceittt!

1.30 p.m : kehulur hilir cari jawapan last2 give up dol,hilang saba dan sopan tadi..amik jalan terakhir utk jupe dgn pakar account iaitu sir chiew,bukan aku jupe tapi nana kurus(NO nana gemok).at last membawa jawapan,salin la kan,usaha bersmaa gak..
hahaaa~

2.30 p.m
: lepak2 jap,cuci mata utk kedua kali and blah balik..


5;30p.m : samapai umah dgn ujan lebat gyler,thanxz abah n mak amik kat station LRT PUTRA


seriously hari ney memang exhausted nak mampos okey.tiba2 angin dlm perut menerjah memang rasa nak geget orang.nasib la baik aku ney sopan sikit saba kan jew la walaupown terasa nak mengeluarkan angin kus2 yg aku confirm2 aku berbau semerbak harum..
hahaaa~
nasib baik next week cuti seminggu,nice unitar bagi lama2 cuti..x payah nak kene ngadap muka lect yang hanggak2 tu..
phewlishh~





Wednesday, January 13

WRU 52 and Shahid Kapoor

mitsubishi lancer,just me and myself only now why i love this car so muchie much..
love it..love it..love it
hahaaa..

shahid kapoor,so cute so super duper hot.. lurve3 so muchie much.. remind me one of my fwen exactly same face like him.. but shahid kapoor more cutie cute la kan.. of course..
can u be my ehem2,hahaaa..
ceitt just in my dream la pompuan..

Monday, January 4

love u mr bunchet


i love u,yes i love u.. i taw kadang2 i ney macam budak2.. i taw i sker sakitkan hati u tp pecayalah i x niat nak sakitkan hati u tapi i nak kan perhatian.. sowie sangat2 k.. and thanxz sbb hari ney dtg jupe i walaupown i paksa kan..tapi u dtg gak walaupown ada benda lagi penting nak buat kat rumah tu. at least i dpt lepaskan rindu i kat u.. walaupown at first u macam buat muka tapi bler kita ada serious conversation i nampak muka u berubah ckit. and sowie i x dapat nak bendung air mata i darimengalir sbb i sedey taw n i rindu kat u.. x penah2 i rindu u sampai macam ni.. ney btol2 i rindu kat u taw,mana x rindu dah bapa lama pulak i x jupe u kan.. asyik gado2 jew tapi tu x penah nak melemahkan i utk syg u.. one more thing thanxz spend masa utk syina walaupown x lama n thanxz for the lolypop.. i taw u mara i lagi tapi pecayalah syg i x penah nak berubah n ckit pown x ilang.. thanxz 4 everything taw.. thanxz give me ur love n special place in ur heart.. im gonna miss u bunchet.